29 oktober 2017
11:00

Hjältevad Mariannelund IS

Referat: Westerviks IBK - Hjältevad Mariannelund IS

Vinst och 6 poäng efter 4 matcher är vi välldigt nöjda med. idag åker vi till Västervik och vi har med oss två debutanter i form av Felicia och Veronika. Idag testade vi lite nya formationer där bla Hannah fick gå ner och ta en backplats vilket hon löste finfint. Förklaringen var enligt henne själv att hon har suttit i målet under flera år och sett hur man ska agera som back.

Matchen inleds enligt beräkningarna med att vi försvarar vår planhalva och låter Westervik äga boll. De gör 1-0 men vi kan snart kvittera via Mimmi. Jag var väldigt nöjd med 1:a halvleken där vi agerar helt enligt planen.
I andra där vi inledningsvis kliver på lite mer får vi bra utdelning där Ella kastar in ett höstlöv som letar sig in i målet samt Friman får göra sitt första mål. Fortsättningsvis försvarar vi oss bra och går för det när chanser ges. Vi förvaltar dessa bra och kan gå ifrån till 6-1 via Mimmix2 samt Elin.
I tredje blir vi lite passiva medans Västervik kliver på lite mer och Västervik kan reducera till både 2-6 och 3-6.
18 min in i andra gör Mimmi ett förlösande 7-3 mål och det känns tryggt. Precis innan dess har Hannah o Lisa samt Ella stått och spelat bollen mellan sig och skapar lugn i vårt spel och vi kan gå till anfall och avgöra.
Vi har bra utdelning i andra perioden men vi ska absolut inte skämmas för vinsten utan vi gör väldigt bra saker i rätt lägen. Fantastiskt att vi behärskar så här mycket innebandy kunskap efter så här kort tid. Alla gör det riktigt bra idag. Bea är het på sina egna returer och plockar dom. Hannah går in och spelar back som hon aldrig har gjort annat. Natta är ingen dröm att möta utan går in bra i närkamperna. Felicia o Veronika debuterar med bravur. Elin kämpar som få och är en riktig komplett två vägs spelare.